home I contact I links I disclaimer I
     
     

 

 

Duiken
Ontdek als beginner of gevorderde, onder begeleiding van professionele duikinstructeurs de mooiste en beste duiklocaties van de Middellandse Zee. De spectaculaire en diverse onderwaterwereld van Turkije herbergt vele vissoorten, mooie rotsformaties, onderwatergrotten, diverse scheepswrakken en tal van archeologische en culturele schatten.

 

Golfen
Turkije is een veelbelovend golfland. Als golfliefhebber kunt u genieten van afwisselende golfbanen van uitstekende kwaliteit omgeven door schitterende natuur. Vooral het plaatsje Belek aan de Turkse Rivièra is bekend vanwege de uitstekende golffaciliteiten. Ook in de omgeving van Istanbul zijn er perfecte golfbanen aangelegd. In bekende plaatsen aan de  Egeïsche kust, zoals Bodrum en Kusadasi worden nieuwe banen aangelegd.

 

Zeilen
De beste manier om ontspannen van de schitterende kustlijn van Turkije te kunnen genieten is door te gaan zeilen. Geniet vanuit de kustlijn van prachtige baaien, gezellige vissershavens, de mooie natuur en van talloze bezienswaardigheden die vanuit de kust te bezichtigen zijn.

 

Wintersport
Wintersport wordt in Turkije steeds populairder. Voor skiliefhebbers is het vooralsnog een goedkoper en rustiger alternatief: geen overvolle pistes, geen lange rijen voor de liften en het is betaalbaar. Populaire skigebieden voor zoals beginnende als gevorderde skiërs zijn: Kartalkaya, Palandöken en Uludag. Actuele sneeuwhoogte van skigebieden in Turkije vindt u hier.

 

Ballonvaren
Zweven en genieten in alle stilte van één van de mooiste plaatsen ter wereld. Deze onvergetelijke luchtreis in een hete lucht ballon, geeft u een bijzondere kijk op het prachtige landschap met de vele bezienswaardigheden die het land rijk is. Het uitzicht vanuit de lucht is  geweldig mooi in de vroege ochtenduren bij zonsopgang en in de namiddag bij zonsondergang.

 

Sportvissen
De Egeïsche- en Mediterrane zeeën zijn rijke visgebieden. De meest voorkomende vissoorten zijn tonijn, poon, harder, zeewolf, makreel, dorade, langoesten, krabben en garnalen. Bent u van plan om te gaan sportvissen, dan kan dit zonder speciale vergunning op voorwaarde dat dit als sport wordt beoefend in de erkende zones. Voor meer informatie en advies kunt u terecht bij de plaatselijke toeristeninformatiebureaus en bij de Dienst Visserij van het Ministerie van Landbouw.

 

Bergbeklimmen
In Turkije zijn er vele mogelijkheden voor het beoefenen van de bergsport. Een mogelijkheid is om de hoogste berg van Anatolie, de Buyuk Agri berg, te beklimmen. Deze met eeuwige sneeuw bedekte berg ligt in het oosten van het land, in de provincie Igdır. Andere favoriete bergen zijn de Cilo Sat bergen. Deze vormen met hun ontelbare gletsjers, meren en riviertjes een ideaal gebied voor bergbeklimmers. Om deze bergen te mogen beklimmen heeft u wel toestemming het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken nodig. Het is tevens raadzaam de Turkse Alpenvereniging op de hoogte te brengen van uw beklimming voor directe hulpverlening in geval van nood.

 

Rafting
De rivieren in Turkije zijn spannend en uitdagend genoeg om optimaal te genieten van diverse watersporten zoals, rafting en kanovaren. Als u zich waagt aan de Turkse wildwaterstromen geniet u niet alleen van de sportieve tocht, maar ook van de indrukwekkende natuur en het prachtige uitzicht van de rondliggende bergen. In het Köprülü Canyon Nationaal Park vindt u de Koprucay rivier. De Koprucay is één van de beste rivieren om over te raften.

 

[terug]

 
 
 
Duiken
Golfen
Zeilen
Wintersport
Ballonvaren
Sportvissen
Bergbeklimmen
Rafting
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright 2008©